ARTROSE

Bukken, tillen, zitten, lopen. Het zijn dagelijkse aktiviteiten waar niemand eigenlijk bij stil staat. Tenzij er klachten ontstaan. U heeft last van stijfheid, moeite met lopen

ARM-, NEK EN SCHOUDERKLACHTEN

Klachten aan armen, nek- en/of schouders komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding,  overbelasting of spanningen een oorzaak.

ARBEIDSGERELATEERDE KLACHTEN

Het schiet weer eens in uw rug. Na een dag werken bent u helemaal óp’ terwijl u voornamelijk ‘alleen maar ‘ achter de computer hebt gezeten.

ADEMHALINGSKLACHTEN

De ademhaling is een belangrijk onderdeel in het dagelijks bewegen en zo ook in het lichamelijk en geestelijk functioneren. Ademen doen we onbewust.

INCONTINENTIEKLACHTEN

Het begint vaak met een’klein ongemak’ U verliest een paar druppels urine als u lacht, iets optilt, tijdens het hoesten of terwijl u aan het sporten bent.

HEUP-, KNIE- EN VOETKLACHTEN

Heupen, knieen en voeten dragen uw hele gewicht en worden relatief zwaar belast. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben.

CHRONISCHE PIJN

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijv. verwonding of infectie.

EXAMENSTRESS

Natuurlijk begint examen doen met een goede voorbereiding. Leerstofbeheersing is een eerste vereiste. Maar als de stress toch toeslaat, kan ontspanningstherapie iets voor jou zijn.

SPANNINGSHOOFDPIJN

Iedereen heeft weleens hoofdpijn. Bij de meeste mensen is dit gelukkig van voorbijgaande aard. Soms kan hoofdpijn het dagelijks functioneren sterk negatief beinvloeden.

OVERGEWICHT

Overgewicht behoort tot een van de belangrijkste gezondheidsproblemen van dit moment. Alleen door goede samenwerking is het mogelijk dit probleem aan te pakken.

LAGE RUGKLACHTEN

Bukken, tillen, zitten, lopen.  Het zijn dagelijks activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt. Het schiet weer eens in uw rug.

ZWANGERSCHAPSBEGELEIDING 

In de loop van de zwangerschap verslappen de banden die verschillende onderdelen van het bekken bij elkaar houden. De ervaring leert dat deze klachten d.m.v. goede oefentherapie behandeld kunnen worden.

Slaapproblemen

Klachten aan houding/bewegingsapparaat

Motorische klachten

Chronische aandoeningen

Fibromyalgie